Қаржылық қызметтің негізгі көрсеткіштері » Страница 2 » Қ.Сатпаев атындағы орта мектеп
Жамбыл облысы
Шу ауданы білім бөлімінің
"Қ.Сатпаев атындағы орта мектеп"
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(72) 43-50-93
Есепші бөлімі:
+7(72) 23-11-37
Нашар көрушілер
нұсқасы
Мектепте тамақтануды ұйымдастыру
25
февраль
2020
Мектепте тамақтануды ұйымдастыру
1. Мектепте тамақтануды ұйымдастыру жүйесі Сізді қанағаттандыра ма? Иә Жоқ *2. Мектепте ыстық тамақпен қамтамасыз ету тиімді деп санайсыз ба? Иә Жоқ *3. Сіздің асхана тазалығына көңіліңіз тола ма? Иә Жоқ *4. Тамақтану кестесін дұрыс деп есептейсіз бе? Иә Жоқ *5. Күнделікті ас мәзірі сіздің көңіліңізден шыға ма? Иә Жоқ *6. Сіздің тамақтану сапасына көңіліңіз тола ма? a)иә,толығымен көңілімнен шығады b)жалпы толады, бірақ кейде ұнатпаймын c)жоқ, менің тамақ сапасына мүлдем көңілім толмайды 7.
Мектеп асханасы республикалық акциясының өтілгендігі туралы мәліметі
25
февраль
2020
Мектеп асханасы республикалық акциясының өтілгендігі туралы мәліметі
Қаныш Сәтбаев атындағы шағы орталықты орта мектебі бойынша “Мектеп асханасы» акциясының 27 қаңтар-27 ақпан аралығында іс-шара жоспарына мәлімет Шу ауданы әкімдігінің білім бөлімі Қаақстан Республикасы Білім және ғылым министрлігінің 2020 жылғы 22 қаңтардағы №3-15-3120-И хатына және Облыстық білім басқармасының 2020 жылғы 27 қаңтардағы №02-390 хатына сәйкес мектепте оқушылардың сапалы тамақтануын ұйымдастыру жұмыстарына бақылауды күшейту мақсатында 27 қаңтар-27 ақпан аралығында «Мектеп асханасы»
Мектеп асханасында тыйым салынған тағамдар
22
апрель
2019
Мектеп асханасында тыйым салынған тағамдар
Мектеп асханасында сатуға тыйым салынған азық-түлік: • айран, сүзбе және басқа да қышқыл сүт өнімдері; • туралған ет қосылған құймақтар; • флотша макарон; • зельцтерді, форшмактарды, сілікпелерді, паштеттер; • кремі бар кондитерлік өнімдер; • морстарды, квастар; • фритюрде қуырылған өнімдер; • шала пісірілген жұмыртқа, қуырылған жұмыртқа; • күрделі (4 компоненттен артық) салаттарды, қаймақ пен майонез қосылған салаттар; • окрошка; • саңырауқұлақ; • үйде дайындалған өнімдер; • тез дайындалатын
"Салауатты өмір салты" баяндама
22
апрель
2019
"Салауатты өмір салты" баяндама
«Салауатты өмір салты» Тиімді, дұрыс тамақтану денсаулықты сақтауға, организмнің қалыпты өсуі мен дамуына ықпалын тигізеді. Адамзат денсаулығын сақтаудың басты шарты – дұрыс тамақтану. Сондықтан тамақтануға ерекше көңіл бөлген жөн. Тамақ құрамының құндылығы басты назарда болғаны дұрыс. Тиімді, дұрыс тамақтану денсаулықты сақтауға, организмнің қалыпты өсуі мен дамуына, жұмыс қабілетінің жоғарылауына және организмнің қоршаған ортаның әртүрлі жағымсыз әсеріне қарсылығын күшейтуге ықпалын тигізеді,
"Дұрыс тамақтанудың қағидалары" баяндама
22
апрель
2019
"Дұрыс тамақтанудың қағидалары" баяндама
Дұрыс тамақтанудың қағидалары Дұрыс тамақтану үшін әрқайсымыздың аспаз болуымыз міндетті емес. Тағамның дәмді, дәмсізін ажыратудан бөлек, пайдалы не зиянын таба білу үшін орасан білімнің қажеті шамалы. Тек бірнеше қарапайым қағидаларды жаттап алсаңыз болғаны. Бүгінгі әңгімеміз осы қағидалар турасында өрбімек. Көбіміз таңғы ас пен кешкі асты үйден ішкенімізбен, түскі асты көбіне сырттан (асханадан) ішеміз. Қандай жағдайда да, әрқайсымыздың өз мәзірімізді біліп жүргеніміз жөн. Күндізгі тамақтану
Тыйым салынған тағамдар
22
апрель
2019
Тыйым салынған тағамдар
Мектебімізде әлеуметтік педагог Асықбаева Салтанат Қажымұханқызы, медбике Қайназарова Айсұлудың ұйымдастыруымен тыйым салынған тамақ өнімдері бойынша слайд, видеолар көрсетілді.
Дұрыс тамақтану
22
апрель
2019
Дұрыс тамақтану
Мектептің медбикесі Қайназарова Айсұлу тыйым салынған тамақ өнімдері бойынша оқушылрға "Дұрыс тамақтану қағидалары" тақырыбында баяндама оқыды.